Vücut İçin Suyun Önemi Ve En Fazla Su Emilimi Yapan Organlar

Vücut için suyun önemi ve emiliminin en çok olduğu organlar ve vücutta dolaşımı vs. hakkında bilmek istedikleriniz hakkında bilgiler;
- Kalın bağırsak
- İnce bağırsak
Vücutta suyun en çok hangi organ tarafından emildiğini bilmek istiyorsanız işte cevap bağırsaklardır, vücutta suyun emilmesinde ana organ olarak kabul edildiğinden öncelik kalın bağırsaktır ve bu işlem şu şekilde gerçekleşir:
Kalın bağırsak, suyun bağırsaktan kana ters akışını önleyen ince bağırsağın aksine, komşu hücrelerden su ve elektrolitleri dar kıvrımlar yoluyla temizler.
Proksimal kolon, suyun emildiği yerdir ve bu bölge, sodyum iyonu olan klor iyonunu yeniden emerek çok aktiftir.
Bu süreç dışkının birincil konsantrasyonunu oluşturur, bu nedenle su ve elektrolitlerin yeniden emilmesi kolonun birincil işlevidir.
Vücutta Suyu En Çok Hangi Organ Emer?
Vücut’ta hücrelerden suyun taşınması sürecini kolaylaştıran ve bu nedenle bağırsaktaki su miktarlarına karşı daha geçirgen olan ince bağırsak çok büyük miktarda su emilimi gerçekleştirir. Normalde insan veya hayvanların tükettiği 1 ila Günde 2 litre su sıvıya ek olarak, ince bağırsak günde 6 ila 7 litre daha sıvı sağlar, bu da tükürük bezlerinden, mideden, pankreastan, karaciğer ve hatta ince bağırsağın kendisinden gelen salgılarda temin edilir.
Vücutta Su, Bağırsak Sağlığını Nasıl Destekler?
Su içerek, bağırsağın kendisinden ve ayrıca pankreas ve karaciğerden ince bağırsağa büyük miktarda sulu salgı salınır.
Proteinlerin emildiği amino asitler, yağlardan yağ asitleri ve şekerden karbonhidratlar başta olmak üzere, ürünlerin emilimine katkıda bulunan kimyasal süreçleri hızlandıran bazı enzimler vardır.
Besinlerin çoğu ince bağırsak yoluyla emilir ve sindirilen besinler suya ve ardından kan dolaşımına geçer.
Kalın bağırsakta sindirim sürecinin devamlılığı sırasında su, yulaf gibi suda çözünen liflerin şişmesini, boyutunun artmasını ve tokluk hissi vermesini sağlayarak çok önemli olabilir.
Tam tahıllarda ve çoğu sebzede bulunan çözünmez. Lif, suyu emmek yerine hapseder ve bu da sağlıklı, düzenli bağırsak hareketlerine katkıda bulunur.

Vücut Suyun İçin Önemi
Vücutta su, dengeyi korumak için çalışır. Su, vücutta sadece içme suyuyla elde edilen değil; çeşitli şekillerde bulunur.
Su vücutta bir akışkanlık oluşturarak tüm organları dengede tutar ve bu da organların birbiriyle çarpışmamasını sağlar.
Su cildin canlılığını ve elastikiyetini korur ve bunun nedeni cildin altında yüksek vücut ısısı durumunda vücudun içini serinleten ter bezleri içermesidir ve bu işlem ozmotik düzenleme olarak bilinir.
Vücutta su yoksa vücut kasılır ve bu vücut sertliği olarak bilinir. Suyun varlığı hem dokuların hem de hücrelerin sağlığını korur.
Vücuttaki tüm hücrelerin büyümek ve görevlerini yerine getirmek için suya ihtiyacı vardır. Bu nedenle su, yemekten sonra besinlerin emilmesi yoluyla bir taşıma aracıdır.
Su, vücuttaki toksik maddelerin idrar ve ter şeklinde atılmasıdır.
İnce bağırsak vücuttan çıkan suyun çoğunu emen organdır ve suyun emilmesinde ana organdır. Ondan sonra kalın bağırsak gelir, böylece gıda parçacıkları da emilir ve kan yolu ile vücuda taşınır.

Vücut İçin Ne Kadar Su Yeterlidir?
Vücut için su çok önemli bir unsur olarak kabul edilir ancak doğru bir şekilde vücudun her gün ihtiyaç duyduğu belirli bir su miktarı yoktur. Örneğin, çocuk. Yaşadığı hayata ek olarak, çocukların ihtiyaç duyduğu miktar çocukların yaşına, vücut ağırlığına, sağlığına ve günlük aktivite düzeyine göredir.
Çoğu zaman bazı insanlar yemek aralarında su veya sıvı içecekler içerler. Bu nedenle susuzluk veya susuzluğun olmadığı dönemlerde de su içilmelidir. Bu vücut için fayda sağlar. Bu nedenle günlük olarak yeterli miktarda içilmesi gerekmektedir. Belirli bir aktivite, sadece spor yapmak veya çok fazla stres, oyun öncesi, sırası ve sonrasında yakınınızda bir şişe su bulundurmak bir zorunluluk ve edinilmesi gereken bir alışkanlık haline getirilmeli.
Su Vücuttan Nasıl Ayrılır?
Vücuttan su sadece idrar şeklinde çıkmaz, ancak vücuttaki bazı günlük biyolojik süreçlerde temsil edilen ve aşağıdakilerin her birinde temsil edilen çeşitli yönlerde ortaya çıkar:
İşeme: Bu işlem böbrekler suyu işledikten sonra gerçekleşir, çok fazla idrar atılır ve ardından vücuttan atılır.
Terleme: Elbette vücudun ısıyı kontrol etmesi gerekir ve su vücuttan ter şeklinde çıkabilir.
Bağırsaklar: Yiyeceği vücuttan atabilecek kadar ağır hale getiren belirli bir miktarda su içerir.