Prostatit & prostat nasıl tedavi edilir? Hangi bitkiler nasıl kullanılmalı?
Sizler için araştırdık paylaşıyoruz.
Prostatit, prostat bezinin iltihaplanması ile karakterize bir erkek hastalığıdır. Prostatta kişi cinsel organda ya da belde ağrı ve idrara çıkma sorunları yaşar. İdrara çıkma ağrılı ve sıktır, cinsel işlevler bozulur.
Prostatit Prostat hastalığının olası nedenleri arasında prostatite neden olan cinsel yolla bulaşan ve patojenik enfeksiyonların yaygınlığı yer almaktadır. Bu en yaygın nedendir, ancak başkaları da olabilir. Hastalık ayrıca zayıf kan dolaşımı, hareketsiz bir yaşam tarzı, uzun süreli cinsel perhiz ve hipotermi ile tetiklenebilir.
Prostatit, prostat ile karşı karşıya kalan birçok erkek bu sorunla doktora gitmeye utanır. Neyse ki, geleneksel tıp prostatit için çeşitli yöntemler sunabilir. Yıllar içinde edindiği deneyim, tıbbın hızlı gelişmesine rağmen hala uygulama bulmaktadır. Halk ilaçlarının hayranları, insanın kaderinin doğa tarafından belirlendiğini ve kimsenin müdahale etme ve amaçlanan şeyi değiştirme hakkının olmadığını iddia eder. Sadece o, onların görüşüne göre, bir kişiyi iyileştirebilir ve vücudunu yeni güçlerle doldurabilir. Prostatit tedavisi için hangi ilaçların özellikleri vardır?
PROSTATİT
Prostatit prostat tedavisinde sürekli ileri geri dolaşan arılar, halk ilaçları ile tedavi edilen büyük bir sevgili hazinesini kovanlarında saklar.
Propolis ve polen başta olmak üzere arıların ürettiği ürünler prostat için iyi ilaçlardır.
yi bir doğal ilaç , çiçek poleni ve yağsız kefir karışımıdır; polen, dokuların yenilenmesine ve vücudun gevşemesine yardımcı olur ve kefir de polenin etkisini artırır ve vücudu vitaminler ve minerallerle doyurur.
Bu karışım 60 gün boyunca sabah, öğle ve akşam içilmelidir. Propolis erkeklerde kronik prostatit tedavisine yardımcı olacaktır. Enflamasyona ve kas ve damar spazmlarının giderilmesine iyi gelir.
İlacın hazırlanması için 40 gram propolis bir bardak votka içinde kaynatılır ve ardından elde edilen ekstrakt 1’e 20 oranında kakao yağı ile karıştırılır.
Ortaya çıkan kütleden kalın bir sosis yapılır ve kurutulur. Bir ay yatmadan önce anüse yerleştirilir. Tedavi süreci 5 hafta sonra tekrarlanır.
Sarı zelenchuk, çiçek balı ve çam yadigarı ile birlikte büyümüş prostat için de iyi bir çare.
Bu karışım 3/2/1 oranında yapılır, bitkisel yağ ile nemlendirilir ve bir merhem elde edilinceye kadar su banyosuna konur. Her sabah merhemi kasık bölgesine sürmeniz ve birkaç dakika bekletmeniz gerekir.
Merhem yerine propolis kullanmanız gerektiğinde tedavi bir gün ara ile üç gün sürer. Bu yöntem çok uygun değil ama çok etkili.
Pek çok köylü bahçelerinde balkabağı yetiştirir, ancak kabak çekirdeğinin erkeklerde görülen prostatit için iyi bir çare olduğunu herkes bilmez.
Bu tohumlarda çok fazla çinko vardır ve bunların yokluğu erkeklerde genitoüriner bölgede sorunlara neden olabilir.
Aç karnına yenen bir avuç çekirdek bu etken maddenin eksikliğini giderecek ve yaşama sevincini geri getirecektir.
Aç karnına taze çekirdekleri öğütüp balla karıştırıp günde 1-2 defa bu kütleden 1 top yiyebilirsiniz (top bir erik boyutunu) geçmemelidir.
Prostatit prostat tedavisinde de eski zamanlarda bile insanlar soğanın tüm hastalıkların en iyi ilacı olduğunu anlamışlardı.
Aterosklerozu, ödemi, nekrotik hastalıkları tedavi ettiler; bağırsak kurtlarını öldürdüler ve baş ağrılarını hafiflettiler.
Soğan kabukları, yumurtaları ve dokuları boyamak ve prostat iltihabını tedavi etmek için kullanılıyordu.
Soğan kabuğu kaynatma vücut üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir ve ilaçların aksine tamamen zararsızdır.
Kaynatmalara ek olarak, soğan kabuğu infüzyonları ve kompresleri de kullanılır. Vücudu daha sağlıklı, güçlü kılar ve en önemlisi iltihaplanmayı azaltır.
Et suyunu hazırlamak için kabukları suyla doldurun, 5 dakika kaynatın, yaklaşık bir saat demlendirin ve süzün.
Ortaya çıkan kaynatma, aç karnına 1 çay kaşığı günde üç kez alınır.
Ayrıca soğan kabuğunu ve başka bir mükemmel çare olan cadı fındığını birleştirerek bir kaynatma yapabilirsiniz.
Bunu yapmak için yarım bardak fındık yaprağı ve bir parça soğan kabuğunu suya bırakıp , ateşe koyun ve 7 dakika kaynatın, ardından soğutun ve yemekten önce günde üç kez alın.
Sürekli soğan kullanıyorsanız iyileşme şansınız önemli ölçüde artacaktır.
Şiddetli ağrılarda bile marketten üzüm suyu alıp 6/3/1 oranında soğan ve balla karıştırabilirsiniz.
Elde edilen karışım kilere veya başka bir karanlık yere yerleştirilir. Ancak şunu unutmamak gerekir:
Karışımın sürekli karıştırılması gerekir ve demlenirken bu 10 gün boyunca günde iki kez karıştırma işlemini yapmak çok daha iyidir. Prostatit için günde 3 kez yemeklerden önce bu karışımdan yarım bardak içilmesi faydalı olacaktır.
Ülke içinde ve ülke dışında erken ilkbahar ise, hasta ormana gidebilir ve orada bir titrek kavak bularak kabuğunu yırtabilir.
Bu, kronik prostatit için iyi bir ilaçtır. Kabuk kurutulur, ezilir ve iki hafta iki katı demlenirse, prostatit için iyi bir ilaç olabilir. İlaç sabah, öğleden sonra ve akşam içilir, 1 ml tentür 50 gram suda çözülür.
Ormanda titrek kavak bulamadıysanız en yakın gölete gidip söğüt ağacının yanındaki dalları kesebilirsiniz.
Kirpikleri neredeyse yere kadar sarkıyor ve bu ağacı bulmak zor değildir. Et suyunu hazırlamak için kelimenin tam anlamıyla birçok dala ihtiyacınız var. Küçük parçalara bölünür, suyla doldurulur ve 8 dakika kaynatılır.
Prostatitte Kestane
Söğüt prostatit için de iyi bir çaredir, genitoüriner sistemdeki birçok soruna yardımcı olur ve erkek vücudunu güçlendirir.
Söğüt kaynatıldıktan sonra elde edilen malzeme 4 parçaya bölünür ve bir gün içinde içilir.
Bu ilaç saklanamaz, bu nedenle dalları keserken bunun bir hafta değil, bir gün için yeterli olmasını düşünerek kesilmesi gerekir. Ertesi gün damar tamamen iyileşene kadar tekrar geçirilmelidir.
Hastanın yaşadığı bölgede kestane ağacı yetişirse, hastalıktan kurtulmasına da yardımcı olabilir. Kestane iğne kabuklarının kaynatılmasından yapılan bir lavman tedavi için çok uygundur.
Sindirim ilacı için tohumları deriden temizlemeniz ve 1 yemek kaşığı oranında öğütmeniz gerekir. 200 gram kaynar su, 70 gram olana kadar ısrarla kaynatın. İlacı sabah, öğle yemeği ve akşam aç karnına 30 damla almalısınız.
Et suyu en iyi şekilde serin bir yerde tutulur ve o zamana kadar, hastalığın seyrinde bir iyileşme olana kadar içilir.
At kestanesi çiçekleri özel bir çiçek infüzyonu ile gelir. Bu prostatit için harika bir ilaçtır.
Çiçek açması, kum kimyonunun çiçeklerini ve öksürük otu, yonca ve kestane çiçeklerinin iki katını içerir.
Karışım su ile doldurulur, gece boyunca demlenir edilir ve yemeklerden yarım saat önce herhangi bir miktarda içilir.
Şifacıların referans kitaplarına baktıktan sonra, prostatit için en iyi çarenin yaprak veya ela kabuğu infüzyonu olduğuna dair tavsiyeler bulabilirsiniz.
Olağanüstü iyileştirici özelliklere sahip olan bu infüzyonu günde 4 kez bu karışımdan 50 gram almaya başlayan hasta kişi prostatit hastalığına kısa sürede fayda bulacaktır.
İyileştirici özellikleri ve bitkilerin çeşitliliği göz ardı edilmemelidir. Pek çok insan maydanozu çeşitli yemeklere baharat olarak eklemekten mutluluk duyar ancak maydanozun tıbbi özelliklerini, iltihaplanma kaynaklarını ortadan kaldırmadaki ve cinsel bozuklukları tedavi etmedeki rolünü herkes bilmiyor.
Çoğu durumda, tıbbi amaçlar için, bu bitkinin suyu yemeklerden birkaç saat önce içilir. Maydanoz tohumları hala saklanıyorsa atmayın, toz haline getirin. Suda 15 dakika kaynatın, günde 5 defa 1 yemek kaşığı kullanın.
İlk bakışta göze çarpmayan kırlangıçotu bir ilaç olarak kullanılabilir. Zehirli baldıran otu ile birlikte anti-enflamatuar bir etki yaratır.
Tentür hazırlamak için, eşit oranlarda bir bitki karışımından bir çorba kaşığı alın, yarım bardak alkol dökün ve 10 gün boyunca serin ve karanlık bir yere koyun.
İnfüzyonun ilk günü, bardağa 1 damla oranında süt veya su ile seyreltilir. Kademeli olarak günde 1 damla karışımdaki infüzyon miktarını artırır. Bir ay sonra, her seferinde bir damla azaltmaya başlarlar ve böylece prostatit geçene kadar kullanılır.
Bir kişi viral bir prostatit formuyla uğraşıyorsa, papatya tentürü, dulavratotu ve şerbetçiotu kozalakları onunla başa çıkmasına yardımcı olacaktır. Bütün bu bileşenler aynı oranda kaynamış su ile karıştırılır ve bir gece bekletilir.
Papatya, kimyasal bileşimi nedeniyle birçok hastalığa yardımcı olur ancak aynı zamanda iltihap önleyici ilaçlar grubuna da atfedilebilir. Dulavratotu, kan temizleyici diüretikler ve anesteziklerle birlikte prostatit için harika bir alternatif tedavi olur.
Ortaya çıkan tentür üç parçaya bölünmeli ve günde 3 kez içilmelidir. İkinci haftada şerbetçiotuna hipericum, kök ve nergis eklenerek karışımın bileşimi değiştirilir.
Hypericum, tonik özellikleriyle yaygın olarak bilinir. O zamandan beri, insanlar onu yüzlerce hastalığın tedavisi olarak gördü ve boşuna olmaktan çok uzak: son araştırmalar, yüksek miktarda uçucu yağ, vitamin, glikozit ve diğer faydalı maddeler içerdiğini ortaya çıkardı.
Büyümüş bir prostat için en uygun ve uygun fiyatlı çare, çavdar unu, bal ve sıvı yumurta karışımıdır.
Herhangi bir oranda karıştırılabilir ancak koyu bir kıvam elde edilmelidir. Sosisler hamurdan oluşturulur, dondurulur ve ardından geceleri anüse itilir. Bu manipülasyonlar, yedi gün ara ile dört hafta tekrarlanır.
Prostatitin nedenini belirlemek önemlidir ancak evde teşhis imkansız olduğundan, hastalığı ortadan kaldırmak için geleneksel şifacılar, yiyeceklerde tüketilen et ve balık miktarını azaltmayı ve diyete meyve ve sebze miktarını artırmayı tavsiye eder.
Kızılcık gibi çeşitli meyvelerden elde edilen meyve suları, sabahları kuru erik suyu, kaslardaki durgun ürik asidin atılmasına ve prostatın iyileşmesine yardımcı olacaktır.
Pastırma ve sarımsağı yumurta likörü alımı ile birlikte tüketmek yine de faydalıdır. Bu, gücün normalleşmesine katkıda bulunur ve genitoüriner sistemi güçlendirir.