DOLAR
27,1156
EURO
28,9383
ALTIN
1.674,20
BIST
8.000,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
29°C
İstanbul
29°C
Açık
Cuma Açık
32°C
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

MANTAR – MANTARIN FAYDALARI

MANTAR – MANTARIN FAYDALARI
REKLAM ALANI

MANTAR – MANTARIN FAYDALARI 

Mantar veya mantarlar yaygın bir gıda ürünüdür. Ancak bitki değildirler, aksine mantarlar alemine aittirler.Klorofilsiz, bitkilerden ve ölü bedenlerden besinleri çekip bunlarla beslenen bir mantardır.Yaklaşık 14.000 adet bulunmaktadır. mantar türleri. Yeryüzünde, her birinin kendine özgü şekli, rengi, dokusu, tadı ve özellikleri vardır, ancak bilim adamları yalnızca 100 türün beslenme ve tıbbi kullanımlarını incelediler.

Birkaç mantar türü yenilebilir ve şemsiye şeklindedir, bu nedenle üst kısmı boyuna asılan bir şapka şeklindedir ve bol miktarda renkli meyve ve sebze vardır. Mantarlar önemli bir vitamin ve mineral kaynağıdır, ancak mantarlar birçok besin içerdiğinden beyaz mantar yemek denklemi doldurur. Mantarlar lif, selenyum ve vitaminler açısından zengindir. et. , tahıllar ve tahılla

MANTAR – MANTARIN FAYDALARI

MANTAR – MANTARIN FAYDALARI

  Mantar beslenmesinin bileşenleri

  1. Mantarların besleyici ve tıbbi faydaları
  2. Mantarların toplanması ve saklanması
  3. Mantarların besin bileşenleri

Mantarların sağlık ve tıbbi faydaları, bağışıklık sistemini güçlendirmekten kilo vermeye ve diğer birçok faydaya kadar uzanır.

Sayısız sistem tetikleyicisi var, bu yüzden bazılarını ayrıntılı olarak tartışalım.

Diyabet

Mantarlar, şeker ve nişasta bağlarını parçalayan doğal insülin ve enzimler içerir, bu nedenle doktorlar, her iki diyabet tipine sahip hastaların diyetlerine bazı mantarları dahil etmelerini önerir. Karaciğer ve Pankreas Mayada bulunan doğal antibiyotikler, özellikle ekstremitelerde olmak üzere diyabet hastalarını yaygın olarak etkileyen bakteriyel enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.

Obezite

Mantarlar protein ve lif açısından zengindir, bu nedenle kilo vermenize, sindirim sisteminizi yatıştırmanıza ve metabolizmanızı iyileştirmenize yardımcı olabilirler.

Yüksek tansiyon:

Mantarlar, kan damarlarını genişleten ve gerginliği azaltan potasyum içerdiğinden kan basıncını düşürmeye yardımcı olur.

Kemikler:

Mantarda bulunan kalsiyum elementi kemik yoğunluğunu artırır, güç ve sertlik sağlar, osteoporoza karşı korur, eklem ağrılarını giderir, hareket esnekliğini artırır.

Selenyum:

Selenyum erkeklerde tiroid fonksiyonunu, bilişsel fonksiyonu, cinsel performansı ve kalp fonksiyonunu iyileştirir.Hastalık riskini azaltır.

Mantarların toplanması ve saklanması

MANTAR – MANTARIN FAYDALARI

Yetiştikleri ortama bağlı olarak bazı mantar türleri son derece zehirli, yorucu ve bazen ölümcül olan ağır

metaller ve toksik kimyasallar içerir, bu nedenle yenilmemeli veya tüketilmemelidir. aşağıdakileri takip edin.

  • Güvenilir bir kaynaktan tohum satın aldıktan sonra uygun kontrollü koşullar altında yetiştirilen mantarların tüketimi.
  • Mantar türlerini belirlemek için uygun şekilde eğitilene kadar bakkaldan veya süpermarketten mantar satın almayın veya .bahçenizden veya arka bahçenizden yabani mantarları toplamayın.
  • Taze bir tane seçin ve bir torba veya kağıt havlu içinde buzdolabında veya nemli bir yerde saklayın.
  • Birkaç gün içinde kullanın yoksa mantarlar kurur.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.