DOLAR
27,1133
EURO
28,9491
ALTIN
1.674,35
BIST
8.000,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
29°C
İstanbul
29°C
Açık
Cuma Açık
31°C
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

IHLAMUR

IHLAMUR
REKLAM ALANI

IHLAMUR

ihlamur-agaci

Ihlamur, birçok büyülü ve şifalı ağaçtan biridir. Ihlamur ağacı dalları ve yapraklarının gölgesinde mola vermeye karar veren gezgine, yolcuya seyyaha   güç verir ya da yağmurda iyi bir sığınak olur. Bu olağan dışı bitkiye yıldırım çarpmadığına dair bir efsane var.

Ihlamurun  İyileştirme özellikleri ve kontrendikasyonları

Ihlamur ile Halk şifacıları, halkı  ve hasta insanları çeşitli hastalıklardan koruyan çeşitli karışımlar  yaptılar. Kirecin iyileştirici özellikleri ve sınırlamaları uzmanlar tarafından araştırılmıştır. Bugüne kadar, ıhlamur formülasyonları, alternatif tıp hayranları arasında yaygın olarak dağıtılmaktadır.

Ihlamur

ıhlamur nedir

Ihlamur ağacını gördüğümüzde  anlamak kolaydır. Yaprakları kalp şeklinde olup, aralarında küçük cevizler bulunur.

Ihlamur ilkbaharda, çiçeklenme döneminde hoş bir bal kokusu yayar. Ağaca çıktığınızda, beyaz kokulu çiçeklerin etrafında vızıldayan çok sayıda arı görebilirsiniz.Daha sonra bala dönüştürülen tıbbi nektarı toplarlar.

Ihlamur arsızdır, her toprakta yetişir ama yeraltı suyunu sevmez. Bu ağaç sokakta, parkta,  bulunabilir.

Kirecin kimyasal bileşeni:Ihlamurda birçok besin vardır, ancak hepsi bitkinin belirli bir bölümüne bağlıdır.Yapraklar;genellikle demlenir ve ağrılı bölgeye yerleştirilir. Yeşillik aşağıdaki gibi unsurları içerir:

  • askorbik asit;
  • vitaminler.
  • protein.

Çiçekler;Bu hoş kokulu çiçek salkımları çok çeşitli besin bileşenleri içerir:

  • Doğal pigmentler
  • askorbik asit
  • Aromatik doğal uçucu yağlar
  • Alikozitler
  • Aromatik maddeler;
  • A vitamini

Ihlamur kabuğu

Ihlamur kabuğundan elde edilen tentürler, çeşitli rahatsızlıklar için kullanılır,  triterpen  ve %8 yağ içerir.

Yaz sonu – sonbahar başında hasat edilen meyvelerin meşe palamudu , Provencal’a benzer tıbbi yağ içerir.

Bitki özsuyu; Arıların topladığı tatlı su sakaroz ve glikoz içerir.

Ihlamurun iyileştirici özellikleri

Ihlamur güçlü bir doğal antiseptiktir ve ağaçlar ağır metallerden oluşan tozun büyük bir kısmını alabilir. Bu nedenle günümüzde ıhlamur ağacı, kentsel alanlarda karayolları boyunca dikilmektedir.

Ihlamur ağacının tüm kısımları fayda bakımından  farklılık gösterir: tomurcuklar, kabuk ve yapraklar, ancak besinlerin en büyük payı çiçek salkımlarındadır.

Zayıflamış bir bağışıklık sistemi için vitaminler, proteinler, glikoz ve diğer eser elementler gereklidir.

Ağacın çiçek salkımlarının iyileştirici özellikleri şu şekilde karakterize edilir:

  • Sessiz ve sakin.
  • Enflamatuar sürecin ortadan kaldırılması, şişme ve kaşıntı.
  • Ateşi düşürürler ve idrar söktürücü etkiye sahiptirler.
  • Sindirim stabilitesi.
  • Kan şekerini düşürür ve viskozitesini arttırır.
  • Metabolizmayı hızlandırır.
  • Genitoüriner sistem hastalıklarının tedavisi.

Çeşitli bitki kombinasyonlarındaki bitkilerin çiçek salkımları, örneğin farenjit gibi ağız boşluğundaki iltihaplanmayı tedavi etmek için kullanılır.

Ihlamur çiçeklerinin kaynatma ve infüzyonları, peptik ülser, yanık, hemoroid hastalıklarında ve ayrıca ağrıyı gidermek için kullanılır. eklemler.

Bağırsak spazmlarını ve mide kramplarını gidermek için mükemmel bir bitkidir, ıhlamur çiçekleri ile banyo yapılmaktadır.

 

Alternatif tıpta kullanılan ıhlamur kadın güzelliğine ve sağlığına büyük faydalar sağlıyor.

Çayın harika bir canlandırıcı etkisi vardır ve kadın seks hormonlarına benzeyen doğal östrojenler adet döngüsünü stabilize etmeye ve kritik günlerde ağrıyı hafifletmeye yardımcı olur.

Ihlamur

Bitkinin diğer kısımlarının tıbbi özellikleri

  • Bitki salkımının yukarıdaki faydalı özelliklerine ek olarak, meyveleri doktorlar tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunlardan kan durdurucu müstahzarlar yapılır. Böbreklerden smear yapılır, komprese uygulanır, başa konur, ağrı giderilir.
  • -Kireç taşı işlemede belirli bir rol oynar. Bir ağacın dallarından ve odunlarından üretilir. Sindirim sisteminde iltihaplanma süreci olan hazımsızlığı tedavi etmek için kullanıldığı için çeşitli toksinleri uzaklaştırır.
  • Kömür tüberkülozda da etkilidir ve üretimi sırasında üretilen katran cilt egzamasına sürülür.
  • Kışın ağaç kabuğu çıkarılır, kurutulur, toz haline getirilir ve doğal bir kolinerjik ajan olarak şurup yapılır ve alınır. Bitkinin kabuğundan elde edilen sır, ağrı kesici ve iltihap önleyici olarak kullanılır.
  • Yapraklardan derideki tümörlerin ortaya çıkmasına yardımcı olan bir içecek hazırlanır.

 

Tedavi için bitki nasıl uygulanır

  • Şiddetli akciğer hastalığı formlarının tedavisinde tentür yapmak için, bir kaşık dolusu kuru çiçek salkımına bir bardak sıcak su dökmek gerekir. 40 dakika bekletin, süzün ve için. Günde üç defa birer kupa tüketilmesi gerekmektedir.
  • Bağırsaklardaki, eklemlerdeki ve kaslardaki ağrılı semptomları gidermek için bir su banyosuna ihtiyacınız varsa, o zaman 8 avuç ıhlamur salkımına ihtiyacınız olacak. Bir litre suya atılır  ve kaynama noktasına getirilir. Daha sonra bileşim, tankta beş dakika kalmalıdır. En az çeyrek saat bekletin. Günde üç kez bir kaşık alarak acıyı unutabilirsiniz.
  • İshal ve gıda zehirlenmesi için ezilmiş kömür almak gerekir. Günde üç defa birer yemek kaşığı şeklinde tüketilir. Kahve yerine demlerseniz prostat iltihabını tedavi edebilirsiniz.
  • Bitkinin iyileştirici özellikleri onkolojiyi(kanser) tedavi etmek için kullanılır. Gastrointestinal sistem kanserinde, bir çorba kaşığı tohumdan swaz yapılır. Bir bardak sıcak su ile dökülür ve onbeş dakika  kısık ateşte kaynatılır. Süzgeçten süzülür ve üç eşit paya bölünür, gün içinde üçer defa alınır. Ancak geleneksel olmayan tedaviyi doktorla koordine etmek gerekiyor.
  • Şurup ürünü, antisklerotik, antiseptik ve çok güzel bir limonlu içecek olarak rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Bir kaşık ıhlamur salkımına bir bardak sıcak su ile seyreltilir ve 30 dakika ılık bırakılır. battaniye veya havlu altında. Bal ile aynı anda bir bardak için. Bu çay, soğuk algınlığı, migren için mükemmel bir ilaçtır – bu rahatsızlıklarda bitkinin iyileştirici özellikleri en açık şekilde ifade edilir.
  • Tentürlerle eş zamanlı olarak çiçek salkımlarından elde edilen ıhlamur ürünü. En konsantre olanıdır. Hem harici kullanım hem de içmek için kullanılır. İki yemek kaşığı ıhlamur çiçeği bir bardak kaynar sıcak su ile kısık ateşte beş dakika seyreltilir ve yarım saat bekletilir. Filtrelenmiş tentür 1 bardağa kadar eklenir Kontrendike değilse, tentür gün boyunca üç kez kullanılır. İnfüzyon kabını   günde 8 kez çalkalayın.

Geleneksel tıp &Halk hekimliğinde ıhlamur

Elbette bu şifalı ağaç en çok alternatif tıpta yaygındır ve ondan birçok hastalığın tedavisine yardımcı olan tentürler ve infüzyonlar yapılır.

  • Soğuk algınlığı ve migrenden için. Bir kaşık dolusu bitki salkımına bir bardak sıcak su dökün. Daha sonra 20 dakika bekletilir ve günde dört kez bal ile birlikte tüketilir veya boğaza sürülür.
  • eklemlerdeki ağrıdan kaynaklanan basınç; Yapraklara sıcak su eklenir,demlenir, bileşim hafifçe soğumaya bırakılır ve derzlere sürülür, üstüne selofan sürülür ve kompres bir battaniyeye sarılır. Bu basınç 2 saat boyunca yavaşça. Şişliği ve ağrıyı tamamen ortadan kaldırır.
  • Yanıklara karşı ıhlamur. 4 yemek kaşığı ıhlamur çiçeğine yarım litre su ekleyin ve kısık ateşe koyun. Bileşim kaynama durumuna getirilir ve 10 dakika daha kaynatılır, soğumaya bırakılır ve cilde sürülür.
  • Sistit tentürü. Bir litre suyla seyreltilmiş 3 yemek kaşığı çiçek salkımına ateş açın ve kaynatın, ancak infüzyonun kaynamasına izin vermeyin. hazırlanan ürünü bir saat bırakın ve gün boyunca için. Tedavi süresi 10 gündür. İkinci günden itibaren 3 yemek kaşığı salkım ½ litre suya dökülür.
  • Anjina ve pnömoni çiçek salkımları. 2 yemek kaşığı çiçek salkımına sıcak su dökün, yarım saat demlenmesine izin verin. Geceleri 1-2 bardak içmeniz gerekir. Aynı tentürün boğazı durulamasına izin verilir.
  • vücut sıcaklığında. İki yemek kaşığı sıcak suyu (1,5 litre) aspire edin ve on beş dakika kaynatın, ardından süzün. Yatmadan önce 2-3 bardak için.
  • bronşitte. ıhlamur çiçeği, 1 kaşık, kaynar su dökün, kaynatın ve günde 3-4 defa 100 mililitre için.
  • Aşırı kilo ile mücadelede Lipa. Kurutulmuş ıhlamur yapraklarını alın, ince ince doğrayın ve üzerini su ile örtün. Ortaya çıkan bileşim, bir çay kaşığı üzerinde günde 2-3 doz içilir.
  • Baş ağrısı olan Lipa. Kanepeye uzanın, rahatlayın ve alnınıza taze ıhlamur yaprakları koyun. Ağrı azalana kadar devam edin.
  • stomatit çiçek salkımları. Bir kaşık çiçek salkımına sıcak su ile seyreltilir ve yarım saat bekletilir. Daha sonra süzüldü ve çene durulandı.
  • Uyku bozuklukları ve stresten lipa. Bitkinin salkımına sahip bir banyo yapmalısınız. Bunu yapmak için 200 kilo salkım 2 litre soğuk suyla seyreltildi ve çeyrek saat bekletildi. Daha sonra bileşim ocağa konur ve 10 dakika kaynatılır. Süzülür, 10 dakika daha bekletilir ve bu içecek banyoya dökülür. 7 günde bir en az yarım saat kireç banyosu yapmalısınız. Böyle bir banyo yapmadan önce iyice yıkanmanız gerekir. Ihlamur banyosunu akan su ile yıkadıktan sonra gerekli değildir.

ıhlamur nasıl toplanır

Ihlamur çiçeğini Haziran ayının son on gününden Temmuz ortasına kadar toplamak en iyisidir. Toplama için en iyi zaman, ıhlamur çiçeklerinin tam açmış olduğu zamandır.

Karayolları, otoyollar ve fabrikalardan uzakta renk toplamak gerekir. Sabahları, öğle yemeğinden önce, sıcak havalarda, havalarda çiçeklenme toplanması. Yapraksız ıhlamur çiçeklerini kesmek gerekir.

Montaj tamamlandıktan sonra ham madde iyi havalandırılan bir alanda kuru bir yüzeye yerleştirilmelidir.

Çiçekler tamamen kuruyana kadar yaprakları kurumaya bırakın. Hammaddeler düzenli olarak karıştırılmalıdır. Çiçekleri açık güneşte kurutmak imkansızdır, şifalı maddelerin bir kısmını yok eder.

 

Hammaddelerin hazır olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bunun için çiçeği kırmanız gerekiyor. Kolayca kırılıyorsa set hazırdır. Çiçek salkımlarında koyu lekeler veya hasarlar görülürse, bu hasarlı alanlar giderilmelidir.

Lipa olağanüstü bir bitkidir ve doktorlar ve alternatif tıp sevenler için doğal bir botaniktir. Özellikleri iyileştirici ve benzersizdir.

Ihlamur tedavisine başlamadan önce, tüm iyileştirici özelliklerini ve sınırlamalarını dikkatlice incelemelisiniz.

Mükemmel bir sağlığa sahip olmak, güç kazanmak için ıhlamur çiçeği, yaprak, kabuk veya bitkinin tomurcuklarını içeren araçlarla tedavi etmek gerekir.

Kaidenin ilk basamağının bir sınırlaması, ıhlamur şurubu tüketim sıklığıdır. Profesyoneller uyarıyor: Aşırı dozda güzel kokulu çay, NA (sodyum) vücut görüşünü daha da bozabilir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.