DOLAR
27,1132
EURO
28,9394
ALTIN
1.673,96
BIST
8.000,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
29°C
İstanbul
29°C
Açık
Cuma Açık
31°C
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

FAR TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

FAR TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?
REKLAM ALANI

FAR TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Far temizliği kendi ellerinizle nasıl parlatabilirsiniz? Kolay değil, ancak gerekli tüm malzemelere ve bunu yapacak bir yere sahipseniz tamamen yapılabilir. Doğrudan sokakta cilalama yapmayacaksınız. Ancak yapılacak işlem çokta basit  değildir. uçuşan toz, aşındırıcı parçacıklar, havadaki toz parçacıklarından tamamen arındırılmış  bir ortam gerekir. Aksi takdirde, tüm çalışmalar boşuna olacaktır.

far temizliği nasıl yapılır?

Farları temizlemeye  ne gerek var? Yeni bir araba tamamen gereksizdir. Ama en az iki yıldır kullanılan araçlar için ;  aşağıda bahsedeceğimiz hafif, orta yada derin çizik durumuna göre . Artık çoğu araba plastik farlarla geliyor. Koruyucu kaplamaya rağmen tekerleklerin altından fırlayan küçük kum taneleri ve çakıl taşları sinsi işlerini yapıyor. Plastiğin yüzeyinde ilk başta algılanamayan mikro çizikler bırakırlar. Ancak zaman geçtikçe ışıklar soluk hale gelir. yol kimyasalları ve diğer araç egzozlarından yağ vb. maddelerde farlara etki etmektedir.

Far temizliği  ihtiyacınız olup olmadığını nasıl anlarsınız? Çok basit. Geceleri düz bir duvara ışık verin . Net bir daire veya oval olmalıdır. Lekelerin kenarları bulanıksa arabanızın farını temizleme vakti gelmiş demektir.

Far temizliğini kendi imkanlarınızla  nasıl yapabiliriz? Profesyonellere başvurmadan sadece üç tane var:

 

Küçük çizikler. Özel bir madde veya macunla parlatma.

Orta çizikler. El taşlama.

Derin çizikler. Özel bir grup makina kullanılarak temizleme.

Far temizleği  hususunda Tüm yöntemler denenmiş ve başarısı kanıtlanmıştır, yeterli performans sunar ve oldukça  parasal tasarruf  sağlar. Önemli olan acele etmemek ve önerileri sistematik olarak uygulamaktır. Her seçeneği ayrıntılı olarak düşünüp uygulamak yapacağımız işlemin başarısı için önemlidir.

Far Temizliği için şunlar gereklidir

  • seçilmiş far temizleme malzemesi
  • yumuşak bezler;
  • maskeleme bandı
  • Bulaşık deterjanı, su
  • eldivenler
  • Maske

küçük çizikler

Far temizleği işlemine başlarken. Öncelikle farı su ve bulaşık deterjanı ile tamamen yıkayın. Bu, yüzeyi daha fazla yağdan arındıracak ve temizleyecektir. Gerçek şu ki, bu yöntem güzel. Sadece koruyucu verniğin yüzeyindeki küçük çizikleri parlatır. Plastiğin kendisine dokunmuyoruz.

Farları yumuşak  bir bezle silin, silme işleminden  sonra maskeleme bandı alıp yapıştırmaya başlıyoruz. Ürünün gidebileceği zarar verme ihtimali olan her şeyi ve hatta daha fazlasını koruma bandı ile yapıştırıyoruz. Bir bezle işlem yaparken  savurulma ihtimali nedeniyle ızgara, kaput ve tampondaki boyayı çizebilirsiniz. Bu sebeple kapatılması gereken her yeri  kapatıyoruz. Yani her şey kapalı.

Seçtiğiniz küçük bir far temizleme ürününü bezin üzerine yerleştirin ve dairesel hareketlerle farları parlatmaya başlayın. Sert basmayın. En az  7 dakika boyunca ,uzun süre ovalamalısınız. Bazı kaynaklar sünger almanızı önerir.

Neden? Tüm macun bu sünger tarafından emilir, spot ışığında ne kalır? Diğerleri sadece ileri geri hareketler yapmayı tavsiye ediyor. Hayır. Cilanın nasıl çalıştığını hiç gördünüz mü? Sadece dairesel bir hareketle, aksi takdirde boyuna ve enine şeritler  oluşacaktır.

Zaten neyin yeterli olduğunu ve cilalamayı bitirebileceğinizi nasıl anlarsınız? tamamen görseli gözlemleyerek . Kuru bir bezle fon kalıntılarını silin ve ardından farlara bakarız. Bunu doğrudan güneş ışığında değil, doğal ışıkta yapmanız önerilir. Sonucu beğendiniz mi? Beğendiniz ise bu yeterli demektir. Cevabınız hayır ise ? yaptığımız işlemin sonuca ulaşması için  üç defa  daha tekrarlayabiliriz.

Gözlemlediğimizde yaptığımız işlem yeterli ve başarılımı sorusuna cevabımız evet olduktan sonra uyguladığımız  işlemi aracımızın diğer  farına  tekrarlıyoruz.

Orta çizikler

Bu, orta derinliktekileri ifade eder. Yani cila boyası sıyrıldı ve plastiğe hafifçe dokunuldu. Burada sadece makina yetmez. zımpara kağıdı almamız gerekecek! Özel ince dişli zımpara işlemimiz için olmazsa olmazımız.

Yaklaşık olarak aynı adımla 600 numara ile 2500 numara  arasında değişen en az 4 tür zımpara alın. Örneğin, 1200 ve başka bir 1800 numara . Bu numaralı zımparalar , farların yüzeyindeki en uygun ve en az zarar veren olanıdır.

Zımparanın kumaş bazında olması arzu edilir. Daha kullanışlı ve daha az  zarar veren kağıttır. Bazı danışmanların önerdiği gibi suya batırmayın. Ne vereceksin? Doku şişer mi? Yoksa zımpara kağıdı mı daha iyi olur? Islatma hiçbir şey vermez. Ancak tozun zımpara kağıdı ile periyodik olarak yıkanması, yüksek kaliteli cilalama sonuçları verir.

Hazırlık işlemleri, birinci yöntemdeki ile tamamen aynıdır. Bu, yıkama, silerek kurulama ve bitişik yüzeyleri maskeleme bandı ile yapıştırmaktır. Ama sonra farklılıklar başlar.

Zımpara kağıdı kullanırken, herhangi bir polisaj veya aşındırıcı pasta gerekmez. Her zımpara  tipi 7 dakikadan fazla çalışmaz. Bu durumda, kullanılan zımpara ile çalıştıktan sonra her 35-40 saniyede bir ortaya çıkan bulamacı tozdan yıkadığınızdan emin olun. Farlar, her zımpara değişiminden sonra su ile yıkanır.

Son cilalamadan sonra tekrar yumuşak ve cilalı bezler kullanmanız gerekir. Kurutma sırasında verniğin yüzeyine yapışan en küçük toz parçacıkları bile kabartma ve sürtünme yaratacaktır. Bu nedenle, bu prosedürü bir uzmana veya halihazırda benzer deneyime sahip ve tüm uygulama teknolojisinde bilgili bir kişiye emanet etmeniz önerilir.

Derin çizikler

Derin çiziklerle el cilası başa çıkamaz. Bir freze makinesini elinize almak gerekir. Ancak farlardaki derin çizikleri aşması onun için kolay değil.  Ne yapmalı? Bugün endüstri, özel cilalama kitleri sunmaktadır. Parça mağazalarında serbestçe satılırlar. Makinaya kolay takmak için yapışkanlı birkaç daire içerir. En iyi sonucu elde etmek için farklı ebat ve  boyutlara sahiptirler. Bazı ustalar, polisaj makinaları  yerine nozullu sıradan bir matkap kullanmayı tercih ederler .

Ayrıntılı talimatlar her zaman kit ambalajının üzerine yazılır. Kesinlikle talimatların en ufak detayını anlayarak ve uygulayarak  işlemi yapmanızı  tavsiye ederiz.

Genel olarak, tüm prosedürün anlamı, farların yüzeyini özel bir daire ile nazikçe cilalamaktır

En önemli aşama ilk taramadır. Öğütücü ile bastıramazsınız, ampul patlayabilir. Pürüzsüz hareketler en parlak yüzeye ulaşır. Farların son görünümü buna bağlıdır.

İşlem sırasında  yüzeydeki  tozu periyodik olarak yıkamanızı ve patlamaması için suyla nemlendirmenizi tavsiye ederiz. Bununla birlikte, plastiği ısı açısından sürekli kontrol edin. Kırılma çatlamaya neden olmaktansa biraz soğumasına izin vermek daha iyidir. Aynı nedenle, arka arkaya üç dakikadan fazla olmamak üzere aralıklarla  çalışmanızı öneririz.

Far temizle işlemi bittikten sonra yumuşak bir bez veya bir parça sünger üzerine koymanız yeterlidir. Her şey hazır görünüyor. Güvenle binebilirsiniz. Ancak koruyucu vernik kaplaması olmadan plastik tekrar bulanıklaşacaktır.

bazı tavsiyeler

İlk defa farlarınızı cilalayacaksanız acele etmeyin. Birinden sana yardım etmesini iste. Örneğin, böyle bir prosedürü bağımsız olarak gerçekleştiren bir arkadaş. Yakın çevrede böyle biri yok mu

Yukarıdaki prosedürlerin tümü plastik farlar için geçerlidir. Cam lambaları cilalamak için biraz farklı malzemeler kullanılır. Yani, onları diş macunu ile temizleyemezsiniz. Ancak GOI macunları, seramik veya elmas tozu bazlı aşındırıcı bileşimler ile  temizleme işlemi yapmak gerekmektedir ki başarılı sonuçlar elde edilebilsin.

Bir makine  ile far parlatırken, sürekli olarak sulamanız gerekir. Örneğin, bir elinizle bir makine kullanırken , diğer elimizle  sürekli olarak bir sprey şişesinden su sıkar veya birinden size yardım etmesini isteyebilirsiniz. Aksi takdirde cam tozu yutma, Gözlere küçük toz parçaları  kaçması gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.