Evde Sabun Yapma Yöntemi Nedir? Bilinmesi Gereken Basit Adımlar, Malzemeler

Evde Sabun Yapma Yöntemi Nedir? Bilinmesi Gereken Basit Adımlar
Evde sabun yapma yöntemi nedir? Bilinmesi gereken basit adımlar; evde sabun nasıl yapılır? Sabun ihtiyacımız olan temel deterjanlardan biridir ve sabun yapımı antik çağlardan beri insanoğlunun bildiği en önemli endüstrilerden biridir.
Evde sabun yapma yöntemi nedir? Sabun cilt için pek çok tıbbi ve tedavi edici madde içerir ve ayrıca bizi virüslerden, mikroplardan ve diğer kronik hastalıklardan korur. Aşağıdakiler de sabun yapma yöntemini öğrenirken bize evde sabun hazırlamak için gerekli olacak malzemelerdir.
Bu malzemeler
- 1. litre doğal bitkisel yağ,
- 1. litre soğuk su,
- 400 gram tereyağı veya hayvansal yağ,
- 250 gram kostik,
- Soda, alkolsüz bir uçucu yağ,
- Doğal herhangi bir parfümeri mağazasından renklendirme için boyalar.
Evde sabun hazırlamak için gerekli aletler
Aletlere gelince sabunun hazırlanmasında kullanılan pek çok alet vardır.
Bu aletler şunlardır; Dereceli kap, göz koruyucu gözlükler, el eldivenleri, tahta kaşık, cam termometre, sabun şekillendirme kalıpları…evde sabun hazırlama malzemelerini ve aletlerini bir araya getirdikten sonra evde sabun hazırlamak için şu adımlarla ilerliyoruz;
- Bitkisel yağ, hayvansal tereyağı gibi yağlı malzemeleri getir. Sıcak su banyosundan karıştırıp birlikte kaynaması için ateşe bırakıyoruz. Ardından yağlı malzemeleri koyup tüm malzemeler homojen olana kadar karışımı karıştırıyoruz.
- Kostikli sodalı bir miktar soğuk su hazırlıyoruz. Ardından sodayı tahta kaşıkla suyun üzerine azar azar döküyoruz. Sabunu hazırlarken, gazozla karıştırırken güvenliği sağlamak için eldiven ve gözlük takmak güvenlik açısından önemlidir. Önlemler alınmalıdır.
- Su tamamen eriyene kadar soda ve su karışımını yağ karışımına ekleyin. Ardından elektrikli çırpıcı ile karıştırın ve malzemeleri birbirine karıştırdıktan sonra yapışkan kıvamlı bir karışım elde edin. Karışımı 5 dakika beklettikten sonra geri dönüp karışımı tekrar karıştırıyor, doku daha tutarlı hale gelene kadar tekrar çırpıyoruz.
- Karışımın üzerine renkli karışımından tat ve aromadan bir miktar sürüyoruz. Karışımı kalıplara koyup üzerini hafif kuru bir bezle örtüp bir hafta veya daha fazla bekletiyoruz.
- Kalıplardaki malzemeler tamamen kuruduktan sonra sabunu çıkarıp kuruluğa ve nemden korumak için plastik poşetlere koyabiliriz.

Bunlar çok kolay adımlar ve bunları öğrendik. Ancak ateşle etkileşime giren kimyasallara dikkat etmeliyiz. Bu nedenle gözleri, burnu ve ağızı kostik maruziyetinden korumalı, uygun önlemleri almaya odaklanma yolunu tercih etmeli, hazırlık sırasında bunlara mutlaka dikkat etmeliyiz. Sabun günümüzde kullandığımız en önemli malzemelerden biri ve bu sabunun bize çok büyük faydaları var.
Evde sabun yapmak için gerekli malzeme ve yapma yöntemi hakkında bilgilerin faydalı olması dileğiyle…
Suya sabuna dokunun !!!