DOLAR
27,4123
EURO
29,0158
ALTIN
1.628,85
BIST
8.334,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C

ARAÇ AKÜ TAKVİYE

ARAÇ AKÜ TAKVİYE
REKLAM ALANI
Araç Akü Takviye

Araç Akü Takviye

ARAÇ AKÜ TAKVİYE

Araç Akü Takviye; Elbette araç kullanan her sürücünün hayatında, akünün boşalmasıyla ilgili bir sorun olmuştur. Peki, bu durum garajda veya akünün şarj edilebileceği yerin yakınında meydana geldiyse sorunun çözümü farklıdır. Ancak çoğu zaman pil yanlış zamanda ve evden uzaktayken bozulur. Bu gibi durumlarda donör(başka) bir araç yardımı ile aracın çalıştırılması mümkün olacaktır. Bu sürece takviye denir. Bitmiş bir aküyü düzgün bir şekilde şarj etmek için iyi kablolar seçmeniz ve önlem almanız gerekir.

Düşük Akü Nedenleri

Genellikle akünün uzun bir süre kullanılma sürecinden sonra hızla boşalmaya başladığı görülür. Bu sorunun birkaç ana nedeni vardır:

  1.  Kötü şarj: Arabadaki alternatörün düzgün çalışmaması ve aküyü tam olarak şarj edememesi.
  2. Hatalı Kablolama: Araba eskiyse veya vasıfsız bir uzman tarafından tamir edilmişse, kabloların tamiri sırasında elektrikli ekipmanın bir yere yanlış bağlanması ve aküden sürekli akım çekmesi mümkündür.
  3. Akü Aşınması ve Yıpranması: Bu problemler birkaç özel durumu içerir: plaka sülfatlaşması, elektrolit sızıntısı ve vücuttaki çatlaklar.
  4. Umursamaz Tavır: Bazı araç sahipleri, akünün durumunu yetersiz izler. Elektrolit seviyesini kontrol etmeyi unuturlar, tam deşarja izin verirler, yanlış şarj ederler ve aküyü düşürürler.
  5. Sürücü Dikkatsizliği: Düşük bir şarj seviyesi genellikle sürücünün dikkatsizliğine yol açar. Araba radyosu hala açıksa veya farlar açıksa, akü hızla boşalır (özellikle kış aylarında).

Düşük Akü Nedenleri Nasıl Ortadan Kaldırılır?

  • Arabadaki elektrik kabloları veya elektrikli cihazlarla ilgili engellemeleri ortadan kaldırmak için, tüm arızaları kontrol edip ortadan kaldırmaktansa bir uzmana başvurmak daha iyidir.
  • Akünün  kendisiyle ilgili sorunları, uygun çalışma ile kapatmayı, bataryayı uzun süre şarjlı bulundurmak için gizlemek için izleyin. Dikkatli olun ve ışıklar ve elektrikli cihazları kapatmayı unutmayın.
Araç Akü Takviye

Araç Akü Takviye

            Araç Takviye İçin Kablosu Olmalıdır!

Araç Akü Takviye  işlemi: Kabloları bağlantı kablosu önemli bir rolü vardır. Grupların çok büyük bir Voltajı vardır, bu nedenle teller eskiyse veya kalitesizse, o zaman her şeyin öngörülemeyen sonuçlarıyla sona erebilir veya çalışmaz.

Araç Akü Takviye  Kaliteli Tel Seçim Kriterleri:

  1. Kesit – en az 15 mm kesitli tel yakalama.
  2. Uzunluk – bağlantı için en uygun ve uygun tel uzunluğu 2-3 metredir.
  3. 100A’daki voltaj kaybı 1,3V’tan fazla değil ve 200V’de 1,5m’de 200V’tan fazla değil.
  4. Malzeme – yüksek kaliteli teller bakırdan yapılmıştır ve diğer malzemeler düşük iletkenliğe sahiptir.
  5. Klipslerin ve tellerin bağlantısı – teller ve timsahlar bir ise, güvenilir bir lehim ve hatta daha iyi olmalıdır.
  6. İzin verilen maksimum akım – binek araçların standart aküleri için, en az 200A’ya dayanabilen kabloları seçmek daha iyidir.

      Araç Akü Takviye  işlemini kendiniz yapabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olanlar:

  • Kalın bir bakır tel bulun (kesit ne kadar büyükse o kadar iyidir).
  • Geniş bir temas alanına sahip kelepçeler satın alın.
  • Telleri terminale havya ile lehimleyin ve ardından parçaları kalayla kaplayın. Alınan kabloları niteliksel olarak yalıtın.

 

Araç Akü Takviye

Araç Akü Takviye

 

Araç Akü  Takviye İşlemi  Sırasında Güvenlik

  1. Klipslerin araç gövdesine temas etmediğinden emin olun, aksi takdirde kısa dev olur.
  2. Kablo kalitesini kontrol edin. Yüksek akım için tasarlanmamış bir telde sıcaklık yanabilir.
  3. Cihazların elektrik beslemesi aynı gerilime sahip olduğundan emin olun. Arabalarda ve kamyonlarda farklı olabilir.
  4. Negatif uç gövdeye (toprak) takın, akü terminaline değil.
  5. Araç gövdesine çıplak elle dokunmayın.
  6. Araç aküsünün çalışır durumda olduğundan emin olun. Bir arıza durumunda aşırı ısınma veya pilin kırılması meydana gelebilir.
  7. Araba nasıl takviye edilir. Arabalar arasındaki mesafe, kabloları bağlamak için yeterli olmalıdır.
  8. Her iki akünün sıkılığını takip edin. İşlevsel ayarların başarısız olabileceğinden, verici arabanın motoru dururken bir takviye işlemi başlatmak gerekir. Ayrıca her iki arabanın gövdesi el freni çekilmiş olarak sabitlemesi ve kontağı tamamen kapatması gerekir. Bu basit adımlardan sonra kabloları yönetebilirsiniz.
  9. Bağlantı sırasında polariteye dikkat etmek önemlidir. Her şeyden önce, kırmızı kabloyu artı ile donör aküye ve ardından bitmiş aküye idame etmek. Bir sonraki siyah kablonun bir sınırı donör aküsünün eksi ucuna, diğer bölgede da yeniden canlandırılması gereken arabanın metal kasasına (kütlesine) bağlayın.
  10. Kabloları bağladıktan sonra, klipslerin doğru ve güvenli bir şekilde takıldığından bir kez daha emin olmak gerekir. Her şeyin yolunda olduğunu iyice kontrol ettikten sonra donör arabayı çalıştırın ve birkaç dakika çalışmasına izin verin. Aküyü doldurup, çalışır duruma getirmek için biraz zaman vermek gerekir.

Bitmiş aküyü şarj ettikten sonra, donör arabadaki marş motorunu kapatın ve yardım sağlanan aracı çalıştırmayı deneyin. Ateşleme olmazsa, şarj etmek için size daha fazla zaman kazandıracak olan ateşleme işlemini tekrarlamanız gerekecektir. Ardından motoru tekrar çalıştırmayı deneyin. Başarılı bir lansmandan sonra, kabloları akülerden ayırın.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.