Airfel-Digifel-Kombi-Arıza-Kodları
Airfel-Digifel Kombi Hataları, Digifel Arıza Kodlarının Anlamları hakkında merak ettikleriniz hakkında yazımızda bilgi vermekteyiz.
C 20 Arıza Kodu: Kalorifer gidiş suyu sensöründe arıza mevcut. Tesisat gidiş suyu borusunun üst kısmında bulunan sensör arıza yapmış veya kısa devre oluşmuş olabilir. Bu sebeple böyle bir arıza ile karşılaşıyor olabilirsiniz. Servis ile iletişime geçmeniz tavsiye edilir.
C 40 Arıza Kodu: Kalorifer dönüş suyu sensöründe sorun var anlamı taşır. Kalorifer dönüş suyu borusunun üst kısmında yer alan sensör arıza yapmış bakım ya da değişimi gerekebilir. Konuyla ilgili servis ile iletişime geçmeniz tavsiye edilir.
Airfel-Digifel-Kombi-Arıza-Kodları
C 28 Arıza Kodu: Baca gazı sensöründe arıza olduğunu belirten hata kodudur. Baca gazının sıcaklığını kontrol eden bu sensör arızalanırsa cihaz böyle bir arıza kodu verir. Resetleme işlemi denenebilir. Şayet bu arızada işe yaramayabilir. Servis ile iletişime geçmeniz tavsiye edilir.
C 78 Arıza Kodu: Su basıncını okumaya yarayan su basınç sensöründe arıza olduğunu belirten koddur. Servis ile iletişime geçmeniz tavsiye edilir.
C 50 Arıza Kodu: Plakalı eşanjörün üst kısmında bulunan sensörde arıza meydana gelmiş anlamında koddur. Bu durumda sıcak su almanız zorlaşabilir. Servis ile iletişime geçmeniz tavsiye edilir.
C1 05 Arıza Kodu: Hava atma programının devrede olduğunu bildiren koddur. Bu arıza kodu belirdikten sonra ekranda anahtar işareti belirlenir. Belirli bir süre sonra kombi normal çalışmasına devam eder.
C1 11 Arıza Kodu: Maksimum sıcaklık seviyesinin aşıldığını belirten koddur. Sensörler üstünden okunan ısı değeri maksimumu aşmışsa ekranda bu arıza kodu belirir. Reset atıp bir süre bekleyin. Eğer düzelmez ise veya bu hata ile sık sık karşılaşıyorsanız servis ile iletişime geçmeniz tavsiye edilir.
C1 10 Arıza Kodu: Kalorifer gidiş suyu maksimum ısı seviyesini aştığı zaman bu durumda limit termostat (aşırı ısı termostatı) kombiyi korumak amaçlı devreye girer. Cihaz çalışma dışı kalır. Daha sonrasında kombi bu arızayı verir. Reset atıp biraz bekleyiniz. Kombi devreye girer ve çalışmaya devam eder. Şayet anormal bir çalışma sergiler ve arıza devam ederse servis ile iletişime geçmeniz tavsiye edilir.
C1 33 Arıza Kodu: Kombide ateşleme arızası olduğunu bildiren hata kodudur. Cihazın gaz vanalarını kontrol ediniz. Açık olmayabilir. Eğer açık ise kombiye reset atınız. Düzelmiyorsa Kombinin gaz valfi, iyonizasyonu veya elektronik kartı arızalı olabilir. Servis ile iletişime geçmeniz tavsiye edilir.
C1 17 Arıza Kodu: Kombinin içerisindeki mevcut suyun 2,5 barı aştığını belirten koddur. Eğer kombi bu şekilde çalışırsa parçalara zarar verebilir. Peteklerin hava alma müşöründen cihazın basıncı 1,5 olana kadar suyu tahliye etmeniz gerekir.
C1 18 Arıza Kodu: Kombinin su basıncının düşük olduğunu bildiren arıza kodudur. Bu arıza kodunda kombi çalışmaz verim alınamaz. Su bar değeri 1,5 olana kadar kombiye su basılması gerekir. Daha sonra kombi çalışmasını sürdürür.
C1 29 Arıza Kodu: Fan motoru sorunu. Kombi çalışmaya başladığı zaman bu arızayı veriyorsa fan motoru çalışmıyor demektir. Tamiri veya değişimi gerekebilir. Servis ile iletişime geçmeniz tavsiye edilir.
C1 30 Arıza Kodu: Baca gaz sıcaklık seviyesinin 80/90 derece olduğunu bildiren arıza kodudur. Yoğuşma suyu giderinde ya da bacada tıkanma varsa kombi böyle bir arıza verebilir. Servis ile iletişime geçmeniz tavsiye edilir.
C1 56 Arıza Kodu : Voltajlarda hata olduğunu belirten arıza Kodudur. Kullanıcının voltaj düzenleyici regülatör taktırması gerekmektedir. Eğer voltajlarda daima sorun olursa cihazın elektronik kartı hasar görebilir. Servis ile iletişime geçmeniz tavsiye edilir.
Not: Kombi cihazını açıp tamir etmek Yetkili servislerin ve diplomalı ya da yetkili servis sertifikalı ustaların işidir. Tüketici kombi cihazını açıp tamir etmeye kalkışmasın. Ölümcül sonuçlar doğurabilir.